Renovatie en verduurzaming Zwanenvechtplein

Renovatie en verduurzaming bouwblokken Zwanenvechtplein

In opdracht van Woonin en samen met onze bouwteampartners hebben wij een analyse uitgevoerd naar de mogelijkheden voor renovatie en verduurzaming van een viertal bouwblokken gelegen aan rondom het Zwanenvechtplein in Utrecht. Wij hebben bekeken of de woningen kunnen worden gesplitst, van twee woningen naar drie woningen. Kleinere woningen zou veel beter aansluiten bij de behoefte van nu. Ook de mogelijkheden om de toegankelijkheid te verbeteren hebben wij bestudeert, door slim kleine liften in te passen en galerijen te verbinden. Het binnenterrein biedt ook kansen om de wereld van schuttingen en betegelde tuinen te veranderen in een meer groene en collectieve ruimte. Tenslotte hebben wij een kleuradvies gegeven om de dominante gele kleur te vervangen voor een palet van vier pastelkleuren die meer karakter geven aan elk blok. Tot onze spijt heeft Woonin besloten de blokken te gaan slopen en vervangen voor nieuwbouw.

Project

  • Renovatie en verduurzaming bouwblokken Zwanenvechtplein

Locatie

  • Rondom Zwanenvechtplein, Utrecht

Opdrachtgever

  • Woonin