Nieuw elan in Vaassen

Renovatie en verduurzaming 135 woningen

Met een team van Van der Leij Bouwbedrijven hebben wij gewerkt aan een plan voor de woningverbetering van de 135 woningen aan de Jasmijnstraat in Vaassen. De corporatie Triada heeft in hun selectieprocedure gevraagd naar een mix van verbeteringen: energetisch, functioneel, sociaal, natuur-inclusief en circulair. Ons voorstel voorziet in gevelrenovatie en isolatie, vier nieuwe entrees, een renovatie-aanpak van de gevels en galerijen, extra vluchttrappen en het verbeteren van de inrichting van het binnenterrein.

De nieuwe entrees volgen in hun architectuur de eenvoud en plasticiteit van het bestaande complex. We hebben verschillende varianten uitgewerkt, waarbij de bewoners kunnen kiezen aan welke zijde van het gebouw de hoofdentree zal komen.

Er is een paviljoen gemaakt van restmateriaal dat in eerste instantie dient als bouwkeet en later kan worden gebruikt als ruimte voor de bewoners samen. Er is gekozen voor een mix van duurzame maatregelen met een afgewogen meerwaarde voor de bewoners.

Project

  • Renovatie en verduurzaming 135 woningen

Locatie

  • Vaassen, Jasmijnstraat

Opdrachtgever

  • Triada, Vaassen