Renovatie en verduurzaming Sterflat

Renovatie en verduurzaming 373 studenten eenheden

Samen met een team van VIOS Bouwgroep hebben wij een ontwerp gemaakt voor de gebouwrenovatie en verbouwing van de plint van één van de Sterflats die eigendom zijn van Stichting Idealis in Wageningen. Het gehele complex bestaat uit 49 afdelingen met in totaal 373 studentenkamers en twee zelfstandige woningen op de begane grond.

De uitdaging was gelegen in het verbeteren van de logistiek van het binnenkomen, de fiets stallen,  afhalen van postpakketjes en elkaar ontmoeten van al deze studenten in een nogal onverzettelijk betoncasco met veel schuine hoeken en niveauverschillen. We hebben prachtige ruime fietsenbergingen en ontmoetingsruimten bedacht met een heldere routing en logistiek. Ook de uitstraling van het gebouw en oriëntatie op de gewijzigde loop- en fietsroutes is verbeterd. Verder hebben wij een aantal verbeteringen bedacht voor de gemeenschappelijke ruimten op alle verdiepingen.

Ook dit gebouw uit 1968 is gebouwd vanuit een jaloersmakende eenvoud. Met het herstellen van de lay-out van de plint en het verduurzamen van de gevel (isolatie en vervanging steen strips) kan het gebouw zeker weer 30 jaar mee. De toevoeging van open en sfeervolle ontmoetingsruimten geeft een sterke verbetering aan het gevoel samen te wonen (met 372 andere studenten).

Project

  • Renovatie en verduurzaming 373 studenten eenheden

Locatie

  • Sterflat, Asserpark, Wageningen

Opdrachtgever

  • Stichting Idealis