Individueel maar samenhangend

29 woningen, De Slinger, Houten

De gevels van de woningen zijn ontworpen vanuit eenvoud. Er is compositie gemaakt van stedelijke panden die als het ware tegen elkaar zijn geplaatst. De kozijnen hebben een repeterende vorm, maar door te spelen met de plaatsing in de gevel: vlak of juist flink teruggeplaatst opstaan er verschillen in karakter van de panden, terwijl ze ook echt bij elkaar horen.

Wij hebben deze opdracht verworven in een selectie waar de omwonenden mochten kiezen uit drie plannen. Deze plannen zijn gemaakt vanuit de twee criteria van de Gemeente Houten: aansluiting bij de bestaande wijk en duurzaamheid. Door vanaf het begin goed samen te werken met de omwonenden zijn wij erin geslaagd het beste plan te maken. Doorslaggevend was de realisatie van een klein speelpark in het plangebied. Hier ontmoeten de oude en de nieuwe bewoners elkaar en kunnen de kinderen samen met elkaar opgroeien.

Duurzaamheid heeft veel aandacht gekregen. De woningen zijn bijna energie neutraal, door toepassing van een bodem warmtepomp, gebalanceerde ventilatie en zonnepanelen.

NB dit project is ontworpen in dienst bij Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs. 

Project

  • 29 woningen, De Slinger

Locatie

  • Houten

Opdrachtgever

  • MBB Ontwikkeling B.V.