MODULAIRE HOUTBOUW

CRKL architecten wordt steeds vaker gevraagd om woningen in hout te ontwerpen. In tenders is houtbouw een statement van ambitie en goede wil van de bouwers. Particulieren stellen eerst de vraag: kan het ook in hout? Modulaire houtbouw kan ook een waardevolle bouwwijze zijn om vervangende nieuwbouw te realiseren voor sociale huur. Op dit moment zijn onze plannen in hout nog niet gerealiseerd. De bouwkosten zijn nu vaak nog spelbrekers. Maar wij denken dat dit gaat veranderen naarmate de milieuwetgeving strenger wordt.

Groene binnentuin Snellerpoort Woerden, CRKL architecten

Dit volledig in hout ontworpen appartementengebouw maakt deel uit van een selectie-ontwerp dat wij samen met Groosman architecten en VOIDS hebben ontworpen. De basis van het bouwsysteem is van MorgenWonen Hout en De Groot Vroomshoop.

230323 begane grond hairline

Verdichtingsstudie, Utrecht

Om binnenstedelijke woningbouw sloop-nieuwbouw betaalbaarder en aantrekkelijker te maken hebben wij voor Bo-ex een ontwerp gemaakt dat uitgaat van modulaire houten units. De verschijningsvorm van het gebouw voegt zich in de bestaande jaren 30 wijk.

facade

Studie modulair woongebouw Haarlem

Wij hebben deze studie opgebouwd uit modulaire units van 50m2 met drie kamers. Deze kunnen in hout worden uitgevoerd als dat nodig zou zijn vanwege de stikstofproblematiek.