Woonpaviljoen van hout

13 Huurappartementen Camposdreef, Utrecht

Ons ontwerp voor een paviljoen-achtig appartementengebouw is in 2016 gekozen als de meest aansprekende architectuur en de hoogste scorende duurzaamheid. Het betreft een compact appartementengebouw bestaande uit drie bouwlagen voor een particuliere belegger. In het gebouw zijn 13 huurappartementen gerealiseerd variërend van 2 kamer (3 stuks) tot 3 kamer appartementen (10 stuks).

Het gebouw wil met zijn bijzondere uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen echt een uitdrukking zijn van een vernieuwd, gezond en vitaal Overvecht, passend bij de ambitie van de gezonde verstedelijking die de gemeente Utrecht hoog op de agenda heeft. We hebben een vriendelijk en transparant appartementengebouw ontworpen met een open en natuurlijke uitstraling naar de omgeving toe. De groene ruimte rondom het gebouw heeft aan verblijfskwaliteit gewonnen. Het is een park geworden waar de omwonenden en de nieuwe bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Dit ontwerp is een goed voorbeeld van de architectuur die ons voor ogen staat bij het woord eenvoud. Eenvoud is de letterlijke eenvoud van het gebruik van twee kozijn types en een gevelmateriaal. Het uitvoeren van de banden en de dakrand met hetzelfde detail. De kracht van de royale luifel. De schoonheid van eenvoud in de gevelcompositie en het precies kloppend zijn van de maatvoering zodat er overal hele planken passen. Het gebouw heeft ook veel kwaliteit gekregen doordat de begane grondvloer 40 cm boven het maaiveld is geplaatst.

De GPR scoort liefst een 10 voor duurzaamheid. Gemiddeld scoort ons ontwerp een 8,04! De EPC komt uit op 0,00 waarbij wij gebruik maken van bodemwarmte, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen

NB dit project is ontworpen in dienst bij ONB.

Project

  • 13 Appartementen Camposdreef

Locatie

  • Utrecht

Opdrachtgever

  • Rastrum B.V.