NATUURINCLUSIEF BOUWEN

In veel van onze projecten hebben wij de voorzieningen voor vogels, vleermuizen en insecten mooi geïntegreerd in de architectuur. In ons renovatieproject Bloemenbuurt in Utrecht is er in elke dakkapel een nestgelegenheid voor de huismus geïntegreerd. In ons tenderontwerp voor de locatie B2 in Woerden hebben wij aan elke woning  voor een mens ook een woning voor een dier vormgegeven. In ons ontwerp in Nunspeet hebben wij niet alleen nestgelegenheid voor de huismus in de goot geïntegreerd, insecten tuinen gemaakt en bijenhotels ingemetseld, maar ook de dieren van de Veluwe verbeeld in de topgevels. Als (in de nacht) verlichte iconen geven ze het project betekenis en helpen ze het bewustzijn voor de natuur te vergroten.

20230830-Duurzaamheid

Samen met Groosman en VOIDS strategy, urbanism & landscape hebben wij een stedelijk woonblok ontworpen met veel aandacht voor natuurinklusief bouwen. Elke woning heeft een voorziening voor een vogel of vleermuis. Rondom de buitengevels is een zone van 1 meter ingericht met begroeiing. De binnentuin is overal voorzien van een leeflaag voor begroeiing en dieren en volgroeide bomen.

L252-20221221-Tender Harmelen-short version

Samen met atelier Loos van Vliet hebben wij een ontwerp gemaakt voor een woongebouw met ingebouwde vogel en vleermuiskasten, een sedumdak en een rijk begroeide tuin met een keur aan bio diverse maatregelen.

Nunspeet nacht nieuw cutout

De Wildkansel, Nunspeet

In deze tender stelde de gemeente Nunspeet hoge eisen aan de biodiversiteit. Wij hebben de verplichte maatregelen voor de kleine dieren die op de locatie voorkomen geïntegreerd in de gevels. Daarnaast maken wij de bewoners attent op de grote dieren die op fietsafstand leven zoals het hert, de ree, het wilde zwijn, de das en de moeflon. Deze zijn als uitsparing in de gevel weergegeven.